Fols: “Prijscontrole in winkels laat veel te wensen over”

De prijscontrole in de diverse winkels laat veel te wensen over. Nu er eenmaal aangekondigd is dat er in de huidige en volgende maand een extraatje wordt meegegeven als verlichting voor de werkende klasse, vindt Fols dat er wat gedaan moet worden aan de prijscontrole in de winkels. “De producten zijn duurder geworden, omdat er geen prijscontrole is. Er is een officiële koers, maar buiten hanteert men een eigen koers. Die prijscontrole is dus hard nodig”, benadrukt de Fols-voorzitter, Marcelino Nerkust, tegenover Dagblad Suriname.

Zoals velen het al hadden voorspeld, legt de koersunificatie geen zoden aan de dijk. Per 22 september 2020 is de koersunificatie ingegaan, wat betekent dat elke sector geen andere wisselkoers dan SRD 14.29 voor de US$ en SRD 16.71 voor  euro mag hanteren. De praktijk vaart echter op een ander kompas, waar zelfs Centrale Bank van Suriname (CBvS) machteloos tegenover staat. Voor de banken is het problematisch om aan de SRD-vraag te voldoen, laat staan valuta tegen een lagere wisselkoers aan te bieden. Het telefonisch rapporteren van de wisselkoersovertredingen aan CBvS zou het getij moeten keren, echter drijft het marktmechanisme desalniettemin verder weg van de koersunificatie.

error: Kopiëren mag niet!