Gajadien: ‘Visvergunningen worden verstrekt aan tussenpersonen die niet eens in sector zitten’

Assembleelid Asiskumar Gajadien, coalitiefractieleider tevens voorzitter van de begrotingscommissie 2020, heeft dinsdag tijdens de technische behandeling van de begrotingen over het dienstjaar 2020 in De Nationale Assemblee (DNA) informatie gevraagd over de registratie en ordening van de vissersboten. “Het meest belangrijke is dat er een koppeling komt tussen boten en bedrijven. Wij hebben gezien dat allerlei mensen en tussenpersonen die niet eens in de sector zitten vergunningen krijgen.  Het is een living-business. Dat ding moet eens gaan ophouden”, benadrukte de VHP’er. Hij vroeg de regering om een overzicht in het parlement te presenteren en het beleid ook te richten op bedrijven die aan productie doen. “Zodat wij weten dat er geen tussenhandel is waar mensen zitten te verdienen ten koste van de samenleving”, aldus Gajadien.

‘Alle importen worden gedaan door dummy organisaties’

Hetzelfde probleem ziet hij ook bij de import van producten naar Suriname. “Alle importen die tegenwoordig gedaan worden, gebeurden via dummy organisaties, organisaties die niet bestaan. Ik vraag dat ook daarop gelet wordt, omdat deze bedrijven niet verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor de importen”, aldus Gajadien. De VHP-parlementariër Roy Mohan uit Commewijne trok in dezelfde lijn dit probleem door naar de goud- en houtsector. “Mensen die niet eens een houwer hebben, hebben concessies van honderden hectaren. Dus laten wij die lijn doortrekken”, aldus Mohan.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: