Langverwachte doorbraak in zaak verdwijning Sumanta Bansi (22) uit Hoorn

Twee verdachten (34 en 63) gearresteerd

Na ruim 2,5 jaar is er eindelijk de langverwachte doorbraak in een van de grootste verdwijningsmysteries in Nederland van de laatste jaren. De politie Noord-Holland heeft een tweede persoon opgepakt voor de verdwijning van de studente Sumanta Bansi (22) in 2018. Het gaat om de 63-jarige Dwarka B. uit Hoorn. Dit melden diverse media in Nederland dinsdag 10 november. Zondag werd al een 34-jarige man aangehouden voor het verdwijningsmysterie, hij zou de zoon zijn van de 63-jarige man.

Sumanta woonde in 2017 en 2018 tot haar verdwijning bij ’Opa Dwarka’ en zijn zoon en diens vrouw in huis in Hoorn. Bansi begon in 2016 haar studie biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

De gehuwde man bij wie Sumanta in de kost was in Hoorn, had haar zwanger gemaakt. Ze wilde geen abortus plegen, ondanks druk van het gezin waar ze verbleef. 

De politie vermoedt dat het lichaam van Sumanta kort na haar verdwijning op 18 september in 2018 is gedumpt in het Robbenoordbos in de Wieringermeer. Daar waren vermoedelijk meerdere personen bij betrokken. 

Bansi’s lichaam is nog altijd niet gevonden ondanks meerdere zoekacties op verschillende locaties in het Robbenoordbos in de kop van Noord-Holland, en in het water langs de Afsluitdijk.

De politie meldt verder, dat data van Google worden ingezet om aan de hand van de telefoons van de personen die betrokken waren bij het dumpen van het lichaam, het lichaam te lokaliseren. Een rechter heeft hier toestemming voor gegeven. Nog nooit eerder zijn in Nederland data van Google gebruikt voor het vinden van een lichaam.

Het lijkt een kwestie van tijd dat nieuwe aanhoudingen volgen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: