Meisje (18) steekt 25-jarige vriend met scherp voorwerp in de rug

De 18-jarige D.P. is afgelopen zondag door agenten van het politiebureau Nieuwe Haven aangehouden, nadat ze in de Drambrandersgracht haar vriend R.T. (25) met een scherp voorwerp in de rug had gestoken. Het meisje wordt verdacht van onder andere poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling. Zij is hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld, na overleg met het Openbaar Ministerie, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag 10 november.

De politie van het bureau Centrum kreeg zondag een melding, dat een man in zijn auto was aangetroffen met steekwonden aan het lichaam. De man was op dat moment niet aanspreekbaar. Hij werd in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

Naderhand wees het politieonderzoek uit, dat het slachtoffer op een locatie aan de Drambrandersgracht met een scherp voorwerp door zijn partner was verwond. Hierna stapte het slachtoffer in zijn voertuig en reed naar de binnenstad. Het verdere onderzoek werd overgedragen aan de politie van het bureau Nieuwe Haven.

D.P. verklaarde tegenover de politie, dat haar vriend haar tot twee keer toe had mishandeld. De tweede keer werd zij in de Drambrandersgracht door haar vriend geslagen. Daarbij heeft zij op een onbewaakt moment haar vriend met een scherp voorwerp in zijn rug gestoken. P. stapte vervolgens in een taxi en probeerde weg te komen. Een oplettende burger reed de taxi echter klem. Die burger zei tegen de taxichauffeur, dat het meisje kort te voren een strafbaar feit had gepleegd. Intussen was de politie ingeschakeld en kon zij worden aanhouden.

Het scherp voorwerp waarmee zij haar partner in de rug stak heeft zij in een vuilniscontainer. Op haar aanwijzing kon het voorwerp worden gevonden. 

Het slachtoffer ligt in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en volgens de behandelende arts zal er operatief moeten worden ingegrepen.

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de politie van het bureau Nieuwe Haven.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: