ID-kaart aanvragen kan nu bij dertien kantoren Burgerzaken

Burgers kunnen nu bij 13 Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) terecht, in plaats van 5, voor de aanvraag en/of afhaal van een ID-kaart, zegt de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé-Pokie, dinsdag tegenover de Communicatie Dienst Suriname.

‘Het gaat om de BvB’s te Flora, Kwatta, Combé, Groningen, Meerzorg, Nw. Nickerie, Corantijnpolder, Groot-Henar, Onverwacht, La Vigilantia, Albina, Moengo en Apoera.’

Verder geeft Pokie aan, dat bij het BvB Lelydorp men vooralsnog alleen terecht kan voor het afhalen van ID-kaarten en dat de ID-booths van de BvB’s Friendship, Centrum, Debiké en Atjoni vanwege technische werkzaamheden tot nader order zijn gesloten. 

‘Ook zal men er rekening mee moeten houden, dat de ID-kaart alleen afgehaald kan worden bij de BvB, waar de aanvraag is gedaan.’

‘Se tijden voor het aanvragen en afhalen van de ID-kaarten zijn van maandag tot en met donderdag van zeven uur ‘s morgens tot kwart over twee ‘s middags.

Bij de aanvraag van een ID-kaart is het voor de gezichtsopname belangrijk, dat de burgers zich houden aan bepaalde richtlijnen. Er wordt gevraagd niet te verschijnen met strapless en off-shoulder kleding, kleding zonder bandjes, in diensttenue of uniform, camouflage en wit of lichte kleding. De heren mogen geen oorbellen dragen, de dames maar één paar en piercings in het gezicht zijn verboden. Een bril opdoen mag ook niet en het hoofd moet onbedekt, tenzij het vanwege geloofsovertuiging bedekt moet zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: