Venezuela overhandigt 7.000 Covid-sneltesten aan Suriname

De ambassadrice van Venezuela, Ayerin Yesenia Flores Rivas, heeft dinsdag 3 november 7.000 Covid sneltesten, Antibody Rapid Detection Tests, geschonken aan het ministerie van Volksgezondheid. Dit melkdt de Communicatie Dienst Suriname vandaag pas, maandag 9 november.

Naar aanleiding van een gesprek op 10 augustus tussen de minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela, H.E. Jorge Arreaza, en de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, in het kader van het gezamenlijke werk van Petro Caribe en Alba-TCP om de gezondheidscrisis te bestrijden en de economische en sociale gevolgen van de Covid-19 pandemie te verzachten, zijn deze 7.000 sneltesten gedoneerd.

Minister Amar Ramadhin nam de sneltesten in ontvangst en bedankte Flores voor de donatie. De testen zullen goed ingezet worden, waardoor de uitslag van een positieve of negatieve test direct beschikbaar is. De deskundigen zullen beoordelen waar deze testen het best ingezet kunnen worden.

Deze sneltesten kunnen binnen tien minuten aantonen of er in het lichaam antilichamen tegen covid-19 zijn geproduceerd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: