Man (30) verdacht van ontvoering in drugszaak

Het Korps Politie Suriname bericht vandaag, zaterdag 7 november, dat de 30-jarige J.B. is aangehouden, die zaterdagavond 31 oktober samen met een aantal kompanen E.M. heeft ontvoerd.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat het slachtoffer vermoedelijk in opdracht van J.B. een drugsafhandelingszaak in Frans-Guyana moest afhandelen, maar zonder noemenswaardige bijzonderheden terugkwam. Naar aanleiding hiervan werd M. ontvoerd en naar Paramaribo gebracht.

De ontvoerders maakten contact met de familie van M. en vroegen als een groot geldbedrag in Euro’s als losgeld. De familie maakte vervolgens een afspraak met J.B. om het losgeld aan hem af te staan, zodat E.M. vrij kon worden gelaten.

In deze zaak waren ook zes andere personen aangehouden. Maar, uit het nadere onderzoek werd duidelijk, dat zij niets te maken hadden met de zaak. 

J.B. heeft toegegeven dat hij met zijn kompanen E.M. had gegijzeld vanwege een drugsdeal. Rechercheurs van Regio Oost in samenwerking met leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo hebben maandag 2 november kunnen achterhalen waar het slachtoffer E.M. was ondergebracht.

J.B. is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de zes overige verdachten na verhoor al naar huis waren gestuurd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: