16-Jarig meisje steekt partner (25) dood aan Oude Charlesburgweg

Meisje dacht dat slachtoffer inbreker was….

De 25-jarige Pascal Mac-Andrew is donderdagmiddag 5 november in een woning aan de Oude Charlesburgweg doodgestoken door zijn 16-jarige partner A.A.

Het lijk van Pascal vertoonde een steekwond, waarbij een deel van een scherp voorwerp vast zat in het lichaam. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van Pascal vast. Zijn lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Dit meldt het Korps Politie Suriname zaterdagmiddag 7 november.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat het slachtoffer door de 16-jarige verdachte A.A. is neergestoken. Zij is vermoedelijk de partner van Pascal en zij hebben een kindje van ongeveer één jaar oud.

Volgens verklaring van de verdachte dacht zij dat het om een inbreker ging die de woning binnendrong. Aangezien de woning, niet van elektriciteit is voorzien en pik donker was, greep zij naar het scherp voorwerp en zwaaide daarmee de eerste keer in de richting van de onbekende man. Op een gegeven moment werd zij ter hoogte van de badkamer door het slachtoffer gegrepen en bij die gelegenheid bracht de verdachte Pascal een fatale steek in zijn borststreek toe.

Na het feit te hebben gepleegd, verliet A.A. samen met haar kindje de woning. Later op de dag maakte zij contact met een buurtbewoner, en zei dat er vermoedelijk een inbreker de woning was binnen gedrongen. Naar aanleiding daarvan ging de buurtbewoner naar het adres en trof het levenloos lichaam van Pascal in een plas bloed aan. De politie werd gelijk ingeschakeld.

Het deel van het scherp voorwerp is hangende het onderzoek in beslag genomen. De 16-jarige verdachte is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Gezien haar jeugdige leeftijd is zij ondergebracht in het Opa Doelie Doorgangscentrum.

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: