Hoofdbestuur NPS: ‘Vertrouwen in drie bestuursleden ernstig geschaad’

Het hoofdbestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS) vindt dat het vertrouwen in de drie bestuursleden Orpheu Marengo, Ruth Renfurm-Coutinho en Silenta Neslo ernstig is geschaad.

Tot die conclusie is het hoofdbestuur gekomen tijdens een zaterdag 7 november, gehouden vergadering. Daarbij was het lid Neslo aanwezig – zij verliet de vergadering vroegtijdig -, en Renfurm en Marengo hadden afgemeld. Het lid Neslo en alle overige hoofdbestuursleden zijn in de gelegenheid gesteld om hun visie te geven over de inhoud van een brief van 27 oktober.

Leden hebben tijdens de vergadering hun ongenoegen geuit over de wijze van communicatie waarbij er vooraf nimmer intern momenten zijn geweest om met anderen over de inhoud van gedachten te wisselen. Leden van het hoofdbestuur zijn dan ook van mening, dat het gaat om een actie van slechts drie personen, zo stelt het hoofdbestuur zaterdag in een uitgebrachte verklaring.

‘De algemene constatering is. dat er ongegronde en verkeerde informatie publiekelijk is gebracht en de naam en eer van de voorzitter onterecht is geschonden. Hierdoor is niet alleen het aangezicht van de voorzitter, maar ook van de Nationale Partij Suriname onterecht geschonden en wordt het harde werk van diverse personen, afdelingen, structuren en organen voor verdere groei van de partij teniet gedaan.’

De briefschrijvers blijven volgens het hoofdbestuur hun acties voortzetten met alle negatieve gevolgen voor de NPS. Tijdens de vergadering werd dan ook besloten dat het vertrouwen in die drie leden ernstig is geschaad. 

‘Het hoofdbestuur spreekt haar volle vertrouwen uit in de leiding van de Partij en haar voorzitter Gregory Rusland en de stootkracht van de overige leden, structuren en organen om de partij op het pad te houden van verdere groei en ontwikkeling en gaan over tot de orde van de dag’, aldus de verklaring. 

De verklaring is getekend door de hoofdbestuursleden Jerrel Pawiroredjo, Hesdy Pigot, Ronny Oemar, Irshaad Fatehmahomed, Gregory Rusland, Patricia Etnel, Roseline Daan, Dorothy Hoever en Andy Lau.

error: Kopiëren mag niet!