Geld voor bonus afkomstig uit niet betaalde rente aan Oppenheimer

Santokhi: ‘De bonus zal een redelijk bedrag zijn’

De door de regering aangekondigde bonus in het kader van 25 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid is volgens president Chandrikapersad Santokhi een redelijk bedrag. Dat zei de president in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname tijdens het bezoek van een regeringsdelegatie afgelopen vrijdag aan Dritabiki. ‘Het bedrag zal binnenkort bekend zijn.’ 

Deze extra ondersteuning aan ambtenaren wordt betaald uit het geld dat de overheid heeft overgehouden door de rente van US$ 26 miljoen aan het Oppenheimer Fonds niet te betalen. De regering acht het niet verantwoordelijk om zo’n groot bedrag aan de samenleving te onttrekken en aan schuldeisers te geven. Zij heeft daarom ook het Franse internationaal financieel adviesbureau Lazard aan het werk gezet om met de schuldeisers te onderhandelen.

Volgens Santokhi krijgt iedereen de bonus: ‘Een ieder krijgt, let wel een ieder krijgt, dus alle werknemers, niet alleen ambtenaren, ook de werknemers in de private sector.’ Het ligt in de bedoeling dat ook naar de ijscoman, marktverkoper, taxichauffeur omgekeken wordt, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

Volgens de president is het de plicht van de regering om dat beetje geld terug te geven aan de samenleving. De bonus is bedoeld om de noden binnen de samenleving te lenigen. ‘Het is een redelijk bedrag, om het volk dat offers brengt ook tegemoet te komen wanneer wij het een beetje beter krijgen met onze kas.’

Het staatshoofd zegt minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning al opdracht te hebben gegeven voor een bonus in december. Dit zal geschieden aan de hand van de evaluatie van de bonus deze maand. ‘Aan de hand van de evaluatie gaan we dan ook de mogelijkheid bekijken om een kerstbonus te geven aan het volk. Omdat het volk dat nodig heeft.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: