Surinaamse Staat nu 100% aandeelhouder van FAI .N.V.

Minister Parmanand Sewdien van LVV heeft gisteren de aandelen van het Belgisch bedrijf Fruit Farm Group BV (Univeg) in FAI overgenomen middels het tekenen van een overeenkomst daartoe. Het Belgisch managementteam was begin dit jaar uit Suriname vertrokken met achterlating van alles, inclusief de arbeiders en een schuld van 15 miljoen Amerikaanse dollars. Conform de statuten hebben zij daarna hun aandelen (90%) aangeboden aan de Surinaamse Staat, de andere aandeelhouder (10%). De vorige regering had reeds het besluit genomen om de aandelen over te nemen, maar heeft het proces daartoe niet afgerond. Om arbeidsrust te bewaren, heeft de regering besloten om elke maand in te komen met betaling van de arbeidskosten. Ondertussen is de minister van LVV bezig geweest oplossingen te vinden voor het probleem ter behoud van de arbeidsplaatsen en deviezeninkomsten. De eerste stap daartoe was de overname van de aandelen. Hierna zal spoedig overgegaan worden tot het benoemen van een nieuwe raad van commissarissen en een directeur die het bedrijf gezond zullen moeten maken, aldus LVV.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: