Kensenhuis: “Als je zegt dat je het anders zal doen, dan moet je het ook anders doen”

Op 16 juli namen VHP en Abop het roer over van de NDP. Zelf vindt president Chan Santokhi dat het regeringsbeleid op spoor is en dat met name het armoedebeheersingsvraagstuk aangepakt is.

Het oppositielid Patrick Kensenhuis (NDP) zegt aan Dagblad Suriname dat aan de kantlijn staan en op de driversseat zitten 2 totaal verschillende zaken zijn. Zo wisten alle oppositiepartijen bij de vorige regering hoe het anders en beter kan. “Het zal mij niet verbazen als ook de huidige regering het leningenplafond zal overschrijden. We zien dat de kritiek, die de vorige oppositie geleverd heeft met betrekking tot lenen, nu compleet terzijde is gelegd”, benadrukt Kensenhuis. Ook bij de huidige regering spreekt VES van een gigantisch begrotingstekort voor het komend jaar, een tekort dat veel meer is dan bij de NDP-regering. De VES praat over verdere verarming van het volk met een begrotingstekort van SRD 12.9 miljard.

Kensenhuis is van mening dat de nieuwe regering goede prioriteiten moet stellen. Wel voegt hij daaraan toe dat de nieuwe regering niet zozeer een attitude heeft van ‘wo set’ing’ maar eerder van ‘neks no fout’ en dat vindt hij verbazingwekkend daar dezelfde regering in de oppositiebanken alles wat ze afgekeurd heeft, nu zelf doet. “Als je zegt dat je het anders zal doen, dan moet je het ook anders doen. Ik geef de huidige regering toch het voordeel van de twijfel om te doen wat zij gezegd hebben om te doen”, aldus Kensenhuis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: