Ministerie van Onderwijs start met Stichting Probitas ‘Streaming Saturdays’

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is in samenwerking met de Stichting Probitas het Streaming Saturdays project gestart voor het vergroten van bewustwording inzake BE-STREAMING onder lokale gemeenschappen, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.  BE-STREAMING staat voor Basic Education Science Technology Reading Engineering Arts and Mathematics Improvement of the Next Generation. Stichting Probitas heeft als doel vergroting van zelfredzaamheid van burgers in het huidige digitale tijdperk.

BE-STREAMING is onderdeel van de vernieuwingen binnen het basisonderwijs. In het project krijgen 360 leerlingen praktische bijscholing. 

Er is gekozen voor leerlingen te Latour en Sophiaslust in Paramaribo, omdat de levensstandaarden van de kinderen daar lager zijn dan elders in de stad. Bovendien zouden de leerlingen ook weinig toegang hebben tot internet, missen het afstandsonderwijs en raken achter. Het ministerie probeert met dit project het afstandsonderwijs naar hen toe te brengen en zo de ontstane kloof weg te werken. De leerlingen zijn praktisch bezig en doen kennis op door proeven te doen, tastbaar materiaal te gebruiken, zelf na te denken, onderzoek te doen en probleempjes op te lossen. 

OS Mastklimmen 1 was zaterdag 31 oktober aan de beurt (zie foto’s). Op zaterdag 14 november wordt het project in Sophiaslust voortgezet.

De Streaming Saturdays is een spin-off project van de voorheen gehouden Vakantiekampen in Saramacca, Wanica, Paramaribo en Marowijne. De coördinatie van het project ligt in handen van dr. Padhu Sashayer, Kimberly Tjon Poen Gie en de voorzitter van Stichting Probitas John van der Zijden.  Het project bestaat uit een Train de Trainers workshop, leerkrachten bijscholing en een zogenoemde STEM-showcase.

error: Kopiëren mag niet!