Kleuter (5) dodelijk geschept door auto op Verlengde Helena Christinaweg

De 5-jarige kleuter Jasier Poeran is donderdagmiddag rond kwart over twaalf op de Verlengde Helena Christinaweg door een personenauto aangereden en onderweg naar de  Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo aan zijn verwondingen overleden, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdag 6 november.

Agenten van het politiebureau Santo Boma gingen na een melding van een aanrijding tussen een voetganger en een personenauto naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst was het slachtoffertje al door de ouders per eigen gelegenheid afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

De agenten gingen vervolgens naar de SEH en vernamen daar, dat het kindje dood was binnengebracht. Vermoedelijk is de kleuter onderweg naar het ziekenhuis overleden. 

De 41-jarige automobilist, die ter plaatse werd aangetroffen, verkeerde niet onder invloed van alcohol. Volgens zijn verklaring tegenover de politie reed hij over de Verlengde Helena Christinaweg vanuit de richting van de Bomaweg en ging in de richting van de Magentakanaalweg. Op gegeven moment zag hij plotseling het jongetje vanuit de zijde van zijn rijrichting de weg oversteken. Hij remde krachtig af, maar Jasier werd toch geraakt. Er is een remspoor van 27 meter waargenomen.

Het rijbewijs van de automobilist is hangende het onderzoek ingevorderd. Zijn auto is voor herkeuring in beslag genomen en na het resultaat van de keuringsdienst met betrekking tot het remspoor zal de bestuurder worden voorgeleid. 

Het onderzoek naar de aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden, waar de automobilist bij een Hulpofficier van Justitie is voorgeleid. Na afstemming met Openbaar Ministerie is het lichaampje van Jasier ter obductie in beslag genomen. Het dossier van de zaak wordt voor verdere afhandeling opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: