Akmos betwijfelt aanpak SRD-schaarste door inruilen van biljetten

Vanuit de regering wordt de optie bekeken om cash SRD in te ruilen om enerzijds het zwarte geld zichtbaar te maken en anderzijds de cash SRD-schaarste aan te pakken. Uit politieke bronnen verneemt Dagblad Suriname dat het inruilen van cash SRD, betrekking zal hebben op de coupures van SRD 100. Harry Soekhlal, voorzitter van Akmos, zegt aan de krant dat het voor het bedrijfsleven van belang is dat de beschikbaarheid van cash vergroot wordt. Bij het bedenken van oplossingsmodellen dient dit het uitgangspunt te zijn, vindt hij.

Of dit doel met het inruilen van cash SRD bereikt zal worden, betwijfelt Soekhlal. “Je brengt je cash om cash terug te krijgen. Dan wat hebben we hiermee bereikt? De Centrale Bank van Suriname zal nieuwe biljetten in omloop moeten brengen en dat is een vrij dure ingreep.” Hij voert aan dat het wel nuttig zou zijn om biljetten in te ruilen als er veel vals geld in omloop was. Echter, die kwaal is er momenteel niet. De Akmos-voorzitter is van mening dat de overheid informatie moet verschaffen en discussies moet aangaan over werkbare opties alvorens maatregelen te implementeren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: