Directeur Cultuur over conserveren van schilderijen

Het conserveren van schilderijen staat hoog op de agenda van het Directoraat Cultuur. Dagblad Suriname verneemt het volgende hieromtrent van directeur Roseline Daan. Schilderijen die behoren tot de staats schilderijen en andere werken die in de galerij, in privécollecties zijn, moeten hun waarde behouden. Ze is blij dat er organisaties en individuen zijn die ondanks de beperkte middelen en mogelijkheden er alles aan doen om bestaande kunstwerken te behouden. Minister Albert Ramdin heeft maandag tijdens een ontmoeting met jonge kunstschilders beloofd om het repareren en conserveren van kunstwerken op zijn agenda te plaatsen voor bespreking met deskundigen uit Nederland. Daan wijst erop dat een modern kunstmuseum nu meer dan ook van belang is. Deze wens is eerder deze week bekendgemaakt aan de bewindsman. Ze is zeer verheugd dat uit de gesprekken met BIBIS en de Nederlandse ambtelijke delegatie afspraken zijn gemaakt voor het opzetten van een dergelijk museum. Bij het CCS staan langer dan 20 jaar schilderijen opgeborgen. De hele nalatenschap van Robin Ravales (Dobru) staat in dozen bij het CCS, nog even onaangeroerd als hoe zijn weduwe ze in beheer heeft gegeven aan het CCS. Ook het schilderij van Nola Hatterman is daar aangetroffen, weliswaar niet tussen potten en pannen zoals dat eerder werd aangegeven. Het Directoraat heeft ook schilderijen staan in een niet geschikte ruimte. Een goed deel is ernstig beschadigd, terwijl er ook een aantal uit de lijsten zijn gescheurd en meegenomen. Enkele weken geleden heeft het CCS een lijst van alle kunstwerken doorgestuurd naar het Directoraat Cultuur. ( foto: beschadigd en gescheurde schilderijen)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!