Kinderen te allen tijde bezighouden is belangrijk

‘Kinderen steeds bezighouden is heel belangrijk. Door maandenlang thuis zitten is een kind gewend voor een beeldbuis te zitten en is niet gemakkelijk weg te halen’, zegt een burger. Hij, die zelf leerkracht is, geeft aan dat zij uit enkele gesprekken met kinderen heeft vernomen dat zij de helft of zelfs de hele dag met een mobiele telefoon zaten. “Je leert wel veel, maar door iets te zien en het zelf te doen verschilt veel.” De burger gaf aan dat zij al voor de school begon, besloot kinderen bezig te houden. Zij probeert een tot twee keren in een maand, met ondersteuning van andere leerkrachten, kinderen te leren schrijven, kleuren, spellen en andere leerrijke handelingen te doen in het weekend. “Hoe de kinderen nu twee tot drie dagen naar school gaan, is die extra boost nodig.” De burger gaf aan dat het gedaan wordt voor de kinderen zelf, dus zonder een bijdrage. “Ik help vijf kinderen.  Ik hou het op een kleine groep om zo de maatregelen in acht te kunnen nemen. Eenieder kan het eigenlijk doen in zijn of haar eigen omgeving. Het is voor een goed doel, werken aan de kinderen die het beter kunnen doen in de toekomst. Zo haal je veel meer kinderen van de straat en houden kinderen zich minder bezig met andere dingen die hun op een verkeerd pad kunnen bergen.” De burger adviseert eenieder positief te denken. “De tijd is moeilijk, maar elkaar ondersteunen op een of andere manier komt goed uit”, benadrukt zij.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: