Twee doden bij verkeersongeval op Afobakaweg

Rijbewijs automobilist op 11 januari 2019 ingevorderd na soortgelijk ongeval

Bij een verkeersongeval woensdag op de Afobakaweg ter hoogte van mast 106 zijn twee inzittenden van een auto, de 23-jarige Gwens Flautantie en de ongeveer 30 jaar oude Ronald Boede, om het leven gekomen. De 33-jarige automobilist Roberto K. raakte zwaargewond, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdagavond 5 november.

De politie van het bureau Brokopondo kreeg omstreeks 07.35 uur een melding van een verkeersongeval, waarbij sprake zou zijn van twee doden en drie zwaargewonden. Agenten troffen ter plaatse twee inzittenden van een auto aan die geen tekenen van leven vertoonde.

De 33-jarige automobilist Roberto K. was inmiddels voor medische hulp afgevoerd naar de RGD polikliniek van Klaaskreek en vervolgens met de ambulance van de RGD polikliniek overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij bleek een ribfractuur en inwendige kneuzingen te hebben opgelopen.

Een ingeschakelde arts stelde de dood van Gwens Flautantie en Ronald Boede formeel vast.

Onderzoek wees uit, dat Roberto K. vermoedelijk met een hoge snelheid reed over de Afobakaweg, vanuit de richting Klaaskreek gaande richting Brownsweg. Op gegeven moment moet hij in slaap zijn gevallen. Hij verloor daarbij de controle over de besturing van het voertuig, waarbij de auto van de weg raakte. Het voertuig sloeg vervolgens over de kop en kwam in een afdaling langs de weg terecht waar deze tegen een heuvel botste.

Ondanks dat de bestuurder Robert K. niet onder invloed van alcohol bleek te zijn, werd hij met zijn toestemming onderworpen aan een bloedtest.

Verder is achterhaald dat zijn rijbewijs op 11 januari 2019 ter zake een soortgelijk ongeval was ingevorderd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is K. in verzekering gesteld en ligt onder politiebewaking in het ziekenhuis, terwijl de twee lichamen van Flautantie en Boede voor obductie in beslag zijn genomen.

De verkeersunit van regio Midden van de politie onderzoekt deze zaak verder.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: