Justitieminister Amoksi: “Wij moeten ons niet veilig wanen”

“Wij moeten ons niet wanen dat wij veilig zijn”, zei Justitieminister Kenneth Amoksi gisteren kort voor de aanvang van de raad van ministers (rvm)- vergadering aan journalisten. De bewindsman waarschuwt de gemeenschap om de Covid-19 maatregelen niet aan haar laars te lappen, omdat het aantal besmettingen op papier een dalende trend vertoont. “Covid is nog steeds in Suriname. Ik wil de mensen daarom oproepen om alert te blijven en niet te gaan denken dat Covid er niet meer is”, aldus de minister. Hij voegde eraan toe dat de politie nog steeds de instructie heeft om strak te letten op overtreding van de regels, die recent op 25 oktober door president Chandrikapersad Santokhi kenbaar zijn gemaakt. Hij stelt dat zodra er gemerkt wordt dat er weer een stijgende trend in het aantal besmettingen te merken is, de versoepelde maatregelen weer aangescherpt zullen worden. “Het is aan het publiek om zich aan de regels te houden en de situatie beheersbaar te houden”, aldus Amoksi.

FR

error: Kopiëren mag niet!