Per gisteren accepteren medische specialisten geen garantiebrieven van Survam

VMS heeft besloten om ingaande 4 november geen garantiebrieven van Survam te accepteren. Dit betekent dat wie een bezoek wil brengen aan de medische specialist de kosten geheel zelf moet dragen. Per 1 november jl. is het tarief voor een consult bij de medische specialist SRD 295, voorheen was dat SRD 125 per consult. Survam heeft bezwaar tegen dit tarief en wil het niet uitbetalen.

“Survam is brutaal. Zij bepalen hun tarieven voor de autoverzekering toch ook zelf? Nu moet de minister van Volksgezondheid inkomen. Het is een puinhoop. Mensen willen voor elk wissewasje naar de specialist gaan en huisartsen geven a la dol garantiebrieven. Dit is een chaos van Volksgezondheid, omdat ze onbeperkt huisartsenpraktijkvergunningen hebben gegeven”, luidt een opmerking uit de medische sector.

Huisartsen

De verwachting is dat de huisartsen ook in opstand gaan komen; bij hen wordt een tarief van SRD 23 gehanteerd en dat typeren zij als een achterhaald tarief, dat bovendien ook niet op tijd wordt uitbetaald. Health Control, Mylab en Medilab hebben reeds bekendgemaakt dat zij geen garantiebrieven accepteren van Azpas, PZS en Parsasco, waardoor verzekerden voor labonderzoeken het volledig bedrag contant moeten betalen. Van minister Amar Ramadhin wordt verwacht dat hij inkomt met beheerssystemen om de chaos te verhelpen.

error: Kopiëren mag niet!