Weer vals Facebook-account van minister Achaibersing

De Communicatie Dienst Suriname bericht vandaag, woensdag 4 november, dat ondanks vele waarschuwingen nog steeds personen ingaan op financiële aanbiedingen via nep accounts van ministers op social media en hierdoor het slachtoffer worden van oplichterij. Oplichters schromen er nog steeds niet voor om fake profielen van ministers aan te maken, met het doel mensen op een dwaalspoor te brengen en hen te benadelen. 

Van minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning blijkt weer een fake profiel te zijn aangemaakt op Facebook. Via dit profiel zou de minister de samenleving de mogelijkheid bieden leningen te sluiten.

De minister benadrukt weer, dat hij nimmer via Facebook officiële gegevens van burgers zal opvragen. De bewindsman doet een beroep op de samenleving om alert te zijn en niet in te gaan op dergelijke aanbiedingen en vooral geen persoonlijke gegevens, bankgegevens en andere geheime informatie door te spelen via social media.

error: Kopiëren mag niet!