Nog steeds kunnen rijbewijzen niet verstrekt worden

De afdeling Rijbewijzen bij het Korps Politie Suriname verstrekt nog steeds geen rijbewijzen. Als reden wordt opgegeven, dat deze afdeling in een transitiefase is en binnenkort over zal schakelen van PVC-rijbewijzen naar E-rijbewijzen, zo bericht het korps vandaag, woensdag 5 november.

De apparatuur voor het vervaardigen van de E-rijbewijzen is in orde, maar men is op de afdeling Rijbewijzen bezig met de afronding van de technische aspecten die de werkzaamheden moeten vergemakkelijken. De operationalisering zal na dit proces plaatsvinden. Ook is er een proces tot decentralisatie ingezet welke voorlopig zal worden uitgevoerd in de drie districten Paramaribo, Nickerie en Marowijne.

De afdeling Rijbewijzen heeft, mede gelet op het Covid-19 pandemie, sinds maart een grote achterstand opgelopen in het verwerken dan wel het verstrekken van het rijbewijs aan geslaagden.

Met de introductie van de E-rijbewijzen zal het noodzakelijk zijn dat de houder van een Surinaams rijbewijs beschikt over een E-identiteitskaart (E-ID). 

De rijbewijshouders, die reeds een verlenging of duplicaat rijbewijs hebben aangevraagd en degenen die geslaagd zijn voor het rijexamen en nog niet over hun rijbewijzen beschikken, worden opgeroepen om hun E-ID in orde te maken.

error: Kopiëren mag niet!