Ondanks waarschuwingen worden maatregelen niet in acht genomen

Ondanks de waarschuwingen worden de Covid-maatregelen niet in acht genomen, zegt een winkelierster. Zij gaf aan dat zij nog steeds klanten erop moet wijzen een mond- en neusbedekking op te zetten. “Uiteindelijk heb ik voor extra personeel gezorgd om te controleren in de winkel. Als men met een mond- en neusbedekking de winkel binnenloopt, wordt die niet opgehouden. Als de winkel druk is, denk ik niet dat het een goed idee is om de mond- en neusbedekking te verwijderen tijdens het doen van inkopen. Als ik een ruimere winkel had, dan was het niet zo erg, want dan was er genoeg ruimte, maar hoe het een kleine ruimte is, vind ik het helemaal niet verstandig.”

Ook zijn er andere winkeliers die het riskant vinden dat klanten zonder mond- en neusbedekking de winkel binnenkomen. Een andere winkelier gaf aan dat hij via het hekwerk verkoopt. “Zo ben ik veilig en bescherm ik andere burgers tegelijk. Ik heb wel gemerkt dat ik minder klanten krijg dan voorheen, maar door iedere keer te waarschuwen, kom je vaak genoeg ook in conflict met klanten.” Een andere winkelier gaf aan dat er helemaal niet gedacht wordt een neus- of mondbedekking mee te nemen naar de winkel. De klant staat dan voor de deur en roept een van de medewerkers en vraagt hem of haar om de spullen te halen. “In het begin vond ik het niet erg, maar het werd uiteindelijk teveel. Als er wordt aangeboden om een neus- en mondbedekking te kopen om vrij de boodschappen te doen, wordt dat geweigerd.”

“Ik vind dat men gewoon moeilijk doet”, zegt een burger aan de krant. “Wat neem het van je om de simpele regels te volgen voor je eigen veiligheid en gezondheid.  Het maakt niet uit waar je bent, volg de Covid regels. Was je handen, doe een mond- en neusbedekking op, ook als je alleen bent en niemand om je heen ziet”, benadrukt de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: