Rachel Nijman over “Artist in Residence”

De kunstenares Rachel Nijman neemt deel aan “Artist in Residence”. Dagblad Suriname verneemt het volgende van Rachel. Zij verblijft tot vandaag bij Zus & Zo. Zij is al 3 jaren officieel bezig met haar kunst carrière, en wel het vervaardigen van schilderijen. De werkstukken die hangen in Zus en Zo zijn allemaal te koop en ze zitten in de prijsklasse tussen $ 85 – $ 650. Zij vindt het een fantastisch initiatief van de bedenkers. ‘Dat er is gedacht aan het geven van meer publiciteit aan kunst en dan ook nog kunst van Surinamers, vind ik een geweldig idee en een mooi cadeau. Zo een kans moet je met beide handen grijpen als je die krijgt, dat heb ik gedaan en de anderen die voor mij hebben geëxposeerd en degenen die na mij volgen ook. Behalve zo actief te zijn op social media waarbij de verkoop van mijn werkstukken vlot verloopt, had ik ook de behoefte om te exposeren zodat ik persoonlijk met anderen kon praten, van gedachten wisselen en natuurlijk mijn kennis en boodschap kon overdragen tijdens de workshops en met de Artist in Residence heb ik dat kunnen verwezenlijken’ aldus Rachel Nijman. Iedere week logeert een kunstenaar in een van de kamers van Zus & Zo en wordt er op de eerste verdieping een expositieruimte geheel naar wens van de kunstenaar ingericht. ( Foto: Regillio Derby)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!