Probeer op een creatieve manier verandering te brengen

“Er zijn nu teveel jongeren over straat, vooral op de dagen waarop zij geen school hebben”, zegt een burger tegenover de krant.  “De meeste mensen ondervinden wel last van hen, vooral als zij brutaal zijn. En niet alle ouders zijn op de hoogte van het gedrag van hun kinderen over straat.” Glenn gaf aan dat hij de jongeren op een of andere manier bezig probeert te houden. Tijdens een gesprek gaf hij aan dat hij het ook lastig vond hoe de jongeren, voornamelijk jongens, op straat hangen. “Uiteindelijk besloot ik in enkele buurten waar veel jongens hangen een tafelvoetbal te plaatsen, zodat zij zich bezighouden.” Met andere jongens probeert Glenn te praten om een baan te zoeken in de uren die zij vrij zijn. “Voor een minderjarige is een baan geen optie, maar door een hand te helpend in de tuin bij iemand houdt het kind zo bezig, het boost de ervaring en door te verdienen, beseft hij bepaalde dingen ook in het leven.”  

Een burger gaf aan dat hij al maanden bezig is in zijn vrije tijd met jongeren, ook tijdens de totale lockdown. Hij heeft grote veranderingen gezien bij de meeste kinderen. “En tot nu toe zie ik dat de meeste van hen een vaste wijk hebben waar ze een handje helpen, vooral bij de ouderen en dat de mensen in de buurt nu een goed woord over hun hebben. Het is de inzet en de wil van iemand als je een verandering wil zien. Als je iets ziet dat niet in goede aard valt, vooral als het om de jongeren gaat, probeer op een creatieve manier een verandering te brengen in hun leven. Het brengt uiteindelijk een grote verandering in hun leven, maar ook in de jouwe”, zegt Glenn.

TM

error: Kopiëren mag niet!