Bond Greenheart ontkent dat 68 medewerkers tegen hun collega’s zijn

De te Apoera gestationeerde groep werknemers van het bedrijf Greenheart ontkent dat zij partij hebben gekozen voor het bedrijf in het conflict met de 22 werknemers, van wie het bedrijf af wil. Claudette Etnel, secretaris van Greenheart Group Werknemers Organisatie (GGWO), zegt dat de medewerkers vrezen om hun mening te geven. “De werknemers van Greenheart te Apoera verwerpen deze bewering. Zij hebben nooit en te nimmer een brief getekend, waarin staat dat zij tegen de 22 werknemers zijn. Zij zijn dan ook zeer gebelgd vanwege het feit dat Greenheart probeert tweedracht te zaaien tussen de werknemers”, zegt Etnel. “Integendeel staan de werknemers van Greenheart Apoera achter hun collega’s en zien ze deze graag weer aan het werk verschijnen, omdat Greenheart de werknemers wil gaan reshuffelen, zonder een gesprek met de bond hierover te hebben gehad.” Gewezen wordt op het feit dat de werknemers van Apoera donderdagmiddag werden geconfronteerd met een opdracht om te gaan werken bij de houtzagerij en op andere locaties. “De mannen die buiten zijn, zijn juist de werknemers van die afdeling. De werknemers binnen Greenheart vragen dat het bedrijf de 22 werknemers weer toelaat, omdat zij hun werkafdelingen, waar zij jaren tewerkgesteld zijn, niet op stel en sprong gaan verlaten, omdat blijkt dat het bedrijf nu een tekort heeft aan werknemers.” Volgens de bond willen de werknemers verandering in de werkwijze van Greenheart. “Want zij zijn niet opgeleid om de werkzaamheden bij de zagerij te verrichten.” Het bedrijf om een reactie gevraagd, zegt alleen te reageren als er documenten worden overgelegd.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: