“Ik werkte uiteindelijk alleen om mijn benzine te betalen”

“De situatie heeft mij van beroep laten veranderen”, zegt Amar. “Van taxichauffeur ben ik uiteindelijk groenteverkoper geworden”, geeft hij tijdens een gesptrek aan. “Het geld dat ik maakte met mijn ritten was niet voldoende en ik kreeg ook nauwelijks ritten.  Ik werkte uiteindelijk om alleen mijn benzine te betalen. Het ging net een cirkel; je rijdt, je ontvangt en tankt en dan rij je weer, ontvangt en tankt weer na een tijd. Ik moest mijn wagen zelfs verkopen om een andere wagen te kopen om alleen benzine te bezuinigen. Ik heb uiteindelijk mijn wagen verkocht, want ik zag het niet meer zitten om taxichauffeur te zijn. Ik besloot uiteindelijk mijn oom te helpen met de verkoop van groente of soms vis. Ik maak nu dagelijks maar twee ritten met de auto naar het werk en terug naar huis. Om mijn gezin toch te laten genieten gaan wij om op de zondag een wandeling maken of bij familieleden op bezoek. Maar voor de rest is alles zakelijk geworden”, geeft Amar aan.  

Ook zijn er andere taxichauffeur die stressen van de situatie, maar die geven de moed niet op, om in deze tijd een baan te vinden is zelf ook een werk. “Voor het zoeken van een werk geef je zelf ook uit en uiteindelijk zit je nog maanden of zelf een jaar te wachten op een beter baan. Ik merk het ook bij mijn dochter”, geeft een andere taxichauffeur aan. “Mijn dochter heeft haar basisopleiding gehaald en zoekt naar een werk zodat zij haar eigen zaken in orde kan maken en ook een handje in huis kan helpen. Ondertussen zoekt zij al langer dan een jaar naar een goede baan. In de winkel staan heeft zij ook al gedaan.  Studie moet betaald worden en voor eigen onderhoud moet er gezorgd worden dus een betere en betaalbare baan komt haar goed uit. Ik hoop dat het een beetje gemakkelijk wordt voor ons als hardwerkenden en voor hen die willen werken. Naast de stijging van de prijzen zitten heel veel mensen zonder werk.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: