NVB-tarieven verhoogd

Per 1 november is het NVB-vervoer weer beschikbaar voor de samenleving, na bijkans 6 maanden. Vanwege Covid-19 konden de bus- en boothouders van het NVB hun diensten niet verlenen vanaf 20 maart 2020. Iwan Woon, ondervoorzitter van OBS, zegt aan Dagblad Suriname dat per 1 november nieuwe tarieven ingaan voor de passagiers. De meeste NVB-ritten bedragen SRD 2,50. Een rit van Houttuin naar de stad is van SRD 1,10 verhoogd naar SRD 2,50. Ook voor de bewoners van onder andere Onverwacht, Billiton en Domburg hangt er een prijskaartje van SRD 2,50. Wie vanuit Sipaliwini naar Paramaribo wilt afreizen met de boot, betaalt SRD 200 in plaats van SRD 50 (Cayanna-Atjoni). Varen vanuit Gujaba naar Paramaribo is verhoogd van SRD 20 naar SRD 40.

Volgens Woon zijn deze tarieven tot stand gekomen in opdracht van de regering. OBS is thans on speaking terms om de achterhaalde vergoeding van de NVB-dienstverleners aan te passen. Alhoewel dit nog niet afgerond is, is het NVB-vervoer per 1 november weer beschikbaar. Woon geeft aan dat er niet gesproken kan worden over een vaste percentage voor de verhoging. “Het zal verschillen op de verschillende routes. We gaan werken met een kilometervergoeding”, aldus de OBS-ondervoorzitter.

error: Kopiëren mag niet!