Schoolvervoerders woest op Onderwijsministerie

“Onderdirecteur Technische Dienst pleegt inhoudingen”

De schoolvervoerders zijn wederom heel woest op het Onderwijsministerie. Vanwege de verhoogde benzineprijs en de verhoogde kosten voor levensonderhoud, is de reguliere vergoeding van de schoolvervoerders sterk achterhaald. Dit is ook onder de aandacht gebracht van het ministerie. Aangezien er afspraken zijn gemaakt, blijkt dat het ministerie daarvan compleet afwijkt. Zo heeft de onderdirecteur Technische Dienst deze maand toch inhoudingen gepleegd op de reguliere betaling.

“Er is onderhandeld met het ministerie, maar die afspraken zijn niet nagekomen. De onderdirecteur pleegt rancuneuze handelingen”, luidt het verwijt. Volgens de schoolvervoerder is het de bedoeling dat er een nieuw tarief komt voor deze doelgroep. In afwachting hierop is afgesproken dat de schoolvervoerders op de reguliere betaling een brandstofcompensatie van 60% krijgen. “De staking zou opgeheven worden wanneer het ministerie zich aan de afspraken zou houden. En dat gebeurt niet!”

Het is niet de eerste keer dat er gesold wordt met de schoolvervoerders. Bij de vorige regering was er zwart op wit een loonsverhoging overeengekomen van 40%, waarvan uiteindelijk slechts 25% is gerealiseerd. Met de wisseling van de wacht in het politiek machtscentrum is er niet veel veranderd in de situatie van de schoolvervoerders. Hiervan worden de scholieren in het binnenland de dupe, doordat leraren niet vervoerd kunnen worden. Alhoewel de scholen in Paramaribo op 1 oktober van start zijn gegaan, kan het onderwijs in het binnenland niet op gang komen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: