Meer overleg nodig tussen ministeries vòòr vergaderingen Raad van Ministers

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei zaterdag te Moengo Tapoe, na een vergadering waarin het regeringsbeleid gedurende de afgelopen drie maanden werd geevalueerd, dat de Raad van Ministers (RvM) in de afgelopen drie maanden 17 keer heeft vergaderd, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname. 

De vicepresident zei, dat het resultaat daarvan is terug te zien in 356 missives. Maar, ook in de installatie van de presidentiële Commissie Grondenrechten, de presidentiële Commissie Grondconversie, het presidentieel Managementteam Grote Projecten, de commissie Ordening Kleinschalige Goudsector, de Onderraad voor Armoedebestrijding, de commissie voor onderzoek onregelmatigheden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, de automatische verlenging van de SZF BaZo- en BZV-kaarten en financiële steun voor bus- en boothouders.

Verder heeft de regering de AOV verhoogd naar SRD 750, AKB naar SES 75, financiële bijstand naar SRD 500 per maand, continuering van de fiscale heffingskorting van SRD 750 per maand. Ook zijn de verschillende raden van parastatale bedrijven aangepast in het kader van een gestroomlijnd beleid.

De vicepresident zei ook, dat tijdens het evaluatie moment is voorgesteld dat er vooraf een betere afstemming tussen ministeries moet geschieden om te voorkomen dat discussies vastlopen tijdens de RvM. ‘Thema vergaderingen geven betere inzichten in materie en verschaffen diepte informatie. Enkele thema’s die de komende weken besproken zullen worden zijn onder andere:

– subsidiebeleid staatsbedrijven; 

– bananenindustrie FAI, integraal plan sociaal zekerheidsstelsel; 

– evaluatie huur overheidsgebouwen; 

– rechtspositie ministeriële plan-unit en het beurzenbeleid van de regering.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: