Valse Lion veroordeeld

G.F. werd gisteren door rechter Duncan Nanhoe veroordeeld tot een straf gelijk aan de eis van officier van justitie Raishree Koendan. De verdachte had valselijk opgemaakte verzoekbrieven van de Lions Club en haalde daarmee donaties op bij verschillende donateurs. De verdachte vervalste hierbij de handtekening van de president van de Lions. De verdachte heeft vanaf zijn aanhouding in augustus 2019 toegegeven en dat hij deze feiten heeft gepleegd en dat hij daartoe genoodzaakt was, omdat hij in geldnood was. De verdachte werd in oktober 2019 in vrijheid gesteld, nadat de vader van de verdachte te kennen gaf dat hij de benadeelden wenste te vergoeden. Vijf van de 8 benadeelden zijn reeds vergoed. De officier eiste een straf 10 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest.  Hiermee blijft de verdachte op vrije voeten. De advocaat Truideman stond de verdachte bij en vroeg de rechter mee te gaan met de eis van de officier en gaf aan dat eenieder een kans verdient. De rechter legde een straf op conform de eis van de officier.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: