Nederland:11.141 nieuwe coronabesmettingen en 15 meer coronapatiënten op ic’s

Het dagelijkse aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is vrijdag verder toegenomen. Het RIVM meldt over het afgelopen etmaal 11.141 nieuwe gevallen en een opnieuw recordniveau sinds de uitbraak van de epidemie begin dit jaar.

Rotterdam en Amsterdam zijn de gemeenten met de meeste nieuwe gevallen.

Naast het aantal besmettingen zijn vrijdag ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van corona gestegen. Het RIVM meldt 107 opnames (22 meer dan donderdag) en 87 coronadoden (25 meer).
In totaal heeft RIVM 341.490 mensen in Nederland geteld die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Daarvan belandden 15.030 in het ziekenhuis en zijn er 7348 mensen aan corona overleden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: