Minister Hoekstra trekt regie cao-chaos KLM naar zich toe

De €3,4 mrd staatssteun waarmee KLM de komende coronaperiode door moet zien te komen, is ruim vier maanden na de toezegging ervan nog altijd niet vrijgegeven door het kabinet. Minister Wopke Hoekstra van Financiën vindt de eerder gemaakte bezuinigingsafspraken van KLM met de bonden bij nadere beschouwing onvoldoende. Hij eist voor zaterdag 12.00 uur meer concessies.

Het optreden van Hoekstra noopte KLM-president Pieter Elbers ertoe om de vakbonden vrijdag uit te nodigen voor spoedoverleg op het KLM-hoofdkantoor.

Hoekstra kwam met zijn aanvullende eis nadat KLM er de afgelopen maand maar niet in was geslaagd de principeafspraken om te zetten in definitieve akkoorden. Vooral de afwijkende cao van de vliegers leidde tot verdeeldheid. De piloten leveren op instigatie van het kabinet weliswaar het meeste salaris in, maar zij zijn op andere terreinen beter af. Hun cao loopt minder lang, ze hebben een betere wachtgeldregeling en ze krijgen extraatjes in de vorm van goedkope vluchten en upgrades.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: