Jogi: ‘LVV moest geen kleine machines, maar draglines sturen naar Nickerie’

VHP-parlementariër Mahinder Jogi vraagt zich af welke deskundige van het ministerie van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV) het besluit heeft genomen om kleine graafmachines naar Nickerie te sturen om een kanaal van 30 tot 35 meters breed op te schonen. “De inzaaiperiode van padie is van 1 november tot en met 31 december. De minister van LVV heeft beloofd dat per 15 oktober 2020 de boeren zouden beschikken over genoeg irrigatiewater om hun voorbereidingen te treffen voor de komende inzaai. Er is informatie vanuit Nickerie dat de meeste lozingen verstopt en begroeid zijn en dat de pomp van Wageningen niet optimaal functioneert. Dat de pomp 2 tot 3 uren per dag gedraaid wordt en dat geeft onvoldoende capaciteit om inderdaad water aan te voeren naar de polders en percelen van de mensen”, benadrukt de VHP’er gisteren tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de volksvertegenwoordiger uit Saramacca zouden er wat machines zijn gestuurd naar de gebieden, maar helaas kunnen de werkzaamheden niet uitgevoerd worden.

Volgens Jogi gaat het om het opschonen van een kanaal, dat 30 tot 35 meters breed is, waardoor dit werk niet met een lange boom zal kunnen worden gedaan. Daarvoor zouden volgens hem draglines nodig zijn. “Ik neem aan dat op het ministerie van LVV wel die deskundigheid aanwezig is om dat te kunnen uitmaken. Ik begrijp daarom niet waarom dan kleine machines worden gedirigeerd naar Nickerie. De boeren moeten geholpen moeten worden”, aldus Jogi, die de regering op het hart drukte om alle medewerking te verlenen, zodat de inzaaiperiode niet mis gaat.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: