Man die zich vergiste in echtgenote veroordeeld tot 4 jaar

Vishal S. Werd woensdag door kantonrechter Danielle Karamatali veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaren onvoorwaardelijk. De verdachte wordt  verkrachting en feitelijke aanranding verweten. Op 13 juni ging de verdachte thuis bij zijn schoonzus, alwaar zijn echtgenote haar intrek heeft genomen. Hij zegt dat hij met haar wilde praten. De woonkamerdeur was open en de verdachte zag 1 vrouw op het bankstel liggen en 1 vrouw op een matras op de vloer. Hij zegt dat hij zin kreeg in seks en bij zijn vrouw ging liggen. Hij trok haar ondergoed uit en poogde gemeenschap te krijgen, hetgeen niet volledig lukte. Naderhand bleek dat hij niet met zijn echtgenote, maar met zijn schoonzus gemeenschap heeft gehad. De verdachte stelde zich vergist te hebben, omdat de ruimte donker was en hij was dronken.

De schoonzus werd gisteren op de zitting gehoord en legde een geheel andere verklaring af. Ze zegt dat de verdachte precies wist dat zij het was en niet zijn echtgenote en dat hij haar mond dichtdrukte en een mes op haar keel zette. Ook bracht hij haar 3 vuistslagen toe in haar buikstreek waardoor ze niet in staat was zich te verweren. De verdachte vroeg ettelijke malen vergiffenis, maar ontkende seks te hebben gehad met het slachtoffer. 

De officier van justitie Reshmi Rathipal sprak van een kwalijke zaak en eiste een straf van 4 jaren. Advocaat Chandra Algoe die de verdachte bijstand verleende gaf aan dat geweld niet bewezen was, aangezien het mes nimmer is gevonden of door wie dan ook is gezien. Daarnaast heeft de dokter verklaard dat er nergens letsels of bloedingen te zien zijn op het lichaam van het slachtoffer, terwijl zij gelijk na het gebeurde is onderzocht. Geweld is een essentieel bestanddeel bij verkrachting en feitelijke aanranding en nu dat geweldsaspect alleen uit de verklaring van het slachtoffer bleek, vroeg Algoe vrijspraak voor haar cliënt. Daarnaast voerde de advocaat aan dat de verdachte daadwerkelijk onder invloed van alcohol verkeerde, hetgeen het slachtoffer ook heeft bevestigd. Daarnaast is uit het onderzoek gebleken dat de verdachte nimmer de intentie had om seks met zijn schoonzus te hebben.

De rechter achtte verkrachting wel bewezen en veroordeelde de verdachte conform de eis. Algoe gaf te kennen in hoger beroep te zullen gaan tegen deze veroordeling, aangezien het bewijs te marginaal is in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: