ChietSana Foundation doneert aan OS Domburg

ChietSana Foundation staat bekend om het opknappen van basisscholen in Suriname. Dagblad Suriname verneemt het volgende van CEO Chietra Bahora. Voor dit jaar heeft de organisatie besloten om een stap verder te gaan. Toen Covid er niet was hadden de meeste ouders met een minimum inkomen het al heel zwaar om schoolspullen voor hun kinderen aan te schaffen. Nu met Covid hebben heel veel mensen hun dagelijkse inkomsten verloren. De stress en paniekerige telefoontjes van vele ouders hebben gemaakt dat Chietra en haar team besloten om meteen een inzamelactie via sociale media op te zetten. Zij gaf aan dat het team niet alleen de sociaal zwakkeren in Suriname wil helpen maar dat het ook belangrijk is om de economie te stimuleren. Ze heeft er dus ook bewust voor gekozen om de schoolbenodigdheden niet vanuit Nederland te verschepen naar Suriname, maar om de lokale ondernemers te benaderen. Beyrouth Bazaar stond meteen open voor dit voorstel en zij hebben op hun manier ook hun bijdrage geleverd aan dit project. De overhandiging heeft plaatsgevonden op de school in aanwezigheid van RR lid van Domburg,  Shirley Mewa Wongsowidjojo en schoolhoofd Sherida Menasse en het team van ChietSana Foundation. Bij dit project konden mensen in Nederland een kind helpen aan een schooluniform (overhemd + jeansbroek) of aan een schoolbenodigdheden pakket. bestaande uit schriften, etui, schrijfgerei, liniaal, kaftpapier etc.). Binnen 5 dagen is het de stichting gelukt om 100 kinderen van basisschool OS Domburg te helpen.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!