Defecte lift in AZP zorgt voor ongerief bij patiënten

Een defecte lift bij het Medisch Diagnostisch Behandel Centrum van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zorgt voor het nodige ongerief bij patiënten die slecht ter been zijn. 

Dagblad Suriname werd benaderd door een dame die afgelopen vrijdag en maandag met de defecte lift werd geconfronteerd en haar beklag daarover deed. De vrouw was in het AZP met haar oom, die kankerpatiënt is en in een rolstoel zit. De man moest met de lift naar een afdeling twee verdiepingen hoger om met spoed behandeld te worden. Op de lift was echter de mededeling geplakt ‘Defect’. Toen de vrouw een medewerkster van het ziekenhuis vroeg wat te doen, zei die dame dat ze de patiënt zelf maar naar boven moest brengen. Gelukkig was de vader van de vrouw in de buurt en die heeft de patiënt twee verdiepingen via de trap naar boven gedragen.

Een woordvoerster, namens AZP-directrice Claudia-Marcia Redan, bevestigt in gesprek met Dagblad Suriname, dat de lift defect is. ‘Het bedrijf Ditra NV doet het onderhoud van onze liften. Voor deze specifieke lift moet het bedrijf een onderdeel laten halen uit het buitenland. Maar, vanwege de Covid-pandemie duurt het langer dan normaal voordat het onderdeel er is. We hebben Ditra gevraagd er haast achter te zetten, omdat nu patiënten ernstig worden gedupeerd.’

Op de vraag of er tot het moment dat de lift gerepareerd is een oplossing wordt gezocht om slecht ter been zijnde patiënten te helpen, antwoordt de woordvoerster: ‘We zijn in overleg met specialisten om tot een oplossing te komen. Het heeft onze aandacht en prioriteit’.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: