Zondag de dag waarop de markten het meest bezocht worden

‘De dag waar op de markten het meest bezocht worden, is de zondag. Dat zie je ook aan de drukte in het verkeer dichtbij de markten en aan de aanloop. Volgens enkele bezoekers zijn de prijzen ook heel redelijk. ‘Je ziet vaak genoeg ook mensen die je lang niet hebt gezien’, zegt een bezoeker.  Tijdens een gesprek met enkele visverkopers werd aangegeven dat de prijzen toch redelijk gehouden zijn. “Je gaat anderen ertussen hebben die bepaalde prijzen hoog vinden, maar over het algemeen wordt aangegeven dat zij redelijk zijn. Een vaste prijs is nog niet bekend. De meeste vissoorten die gekocht worden door bezoekers op deze dag is botervis. Je hebt anderen ertussen die gerookte vis eerder kiezen, maar dat botervis niet verkocht wordt, is niet waar.  Het is misschien druk op de markt op deze dag, maar je komt wel aan je trekken. De dingen die je van plan was te kopen, vind je zeker en zelfs meer”, zegt een andere bezoeker. De meeste standhouders verkopen na sluiting van de markt ook langs de straat. “Nu ga je extra moeten blokken, alles is duur en de benzineprijs stijgt iedere keer. Dus alle kleine beetjes tellen. Ik ben niet van plan naar huis te gaan met de helft van mijn goederen. Voor veel mensen is zondag een rustdag, maar voor een kleine ondernemer als ik is elke dag een dag waarbij je hard moet werken om je doelen te bereiken. In deze tijd gaat het eindelijk om overleven”, zegt een andere standhouder.  

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: