Publiek redelijk tevreden met aanpak Corona door regering

Veel Surinamers vinden dat de regering Santokhi-Brunswijk de bestrijding van het Covid-19 virus goed aanpakt. Dat blijkt onder meer uit een door Dagblad Suriname op zijn website gehouden poll. 62 procent van de personen (940) vindt dat de regering een goede job doet, terwijl 38% (586 stemmen) dat niet vindt. Feit is dat al gedurende een paar weken een dalende trend zichtbaar is in het aantal dagelijkse Covid-19 besmettingen. Dat zal een direct gevolg zijn van de door de regering getroffen maatregelen, waaronder de al weken durende avondklok en de uitgebrachte protocollen voor diverse sectoren in de samenleving, die ervoor moeten zorgen dat sectoren veilig kunnen worden geactiveerd, opgestart (zoals de scholen en het weer rijden van de particuliere bussen). 


Daarenboven houden toch veel mensen zich aan de inmiddels 3 meest bekende maatregelen: de 1.5 meter afstand, het dragen van een mond-/neuskapje en handhygiëne. Maar, er zullen ook altijd mensen zijn die maatregelen aan hun laars lappen en dat baart minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin enige zorgen. Hij heeft zelf gezien hoe groepen jongens op veldjes aan het voetballen zijn en mannen rondhangen bij en voor winkels, vooral supermarkten. Dat zou met strengere handhaving ingedamd kunnen worden. 

Maar, over het algemeen heerst in Suriname tevredenheid over de aanpak van het Corononavirus. Het aantal besmettingen dagelijks blijft redelijk stabiel, alsook het lage aantal patiënten op intensive care units van de ziekenhuizen.

error: Kopiëren mag niet!