SLM herstart route Georgetown-Miami vanaf 31 oktober

Surinaams luchtruim vooralsnog alleen open voor rechtstreekse vluchten Nederland

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij zal vanaf 31 oktober de regionale vluchten van Georgetown, Guyana naar Miami, Verenigde Staten van Amerika, hervatten. Die melding deed de SLM via social media. De vluchten zijn gepland voor twee keer per week op de dinsdag en zaterdag. Vlucht PY421 zal van Georgetown vertrekken naar Miami en de retourvlucht zal de PY422 zijn. Op 12 oktober heeft buurland Guyana haar luchtruim opengesteld. Alle Inkomende passagiers moeten negatieve Covid-19-testresultaten, niet ouder dan 72 uur, overleggen en zullen aan een tweede PCR-test worden onderworpen. De 2 internationale luchthavens van Guyana waren sinds 18 maart middernacht gesloten voor inkomende commerciële internationale vluchten, nadat Guyana op 11 maart zijn eerste Covid-19-zaak had geregistreerd. De sluiting van de luchthavens was aanvankelijk gepland voor een periode van 2 weken. Naarmate de gevallen van Covid-19 in het land toenamen, werden de sluitingen echter verder verlengd. Maar de groeiende vraag naar reizen en de dringende economische beperkingen, veroorzaakt door deze ziekte en de noodzakelijke inperkingsmaatregelen, hebben het land ertoe aangezet om beslissende maatregelen te nemen, wat volgens internationale rapporten niet ongekend is te midden van de wereldwijde pandemie.

Surinaams luchtruim vooralsnog alleen open voor Nederland

Zondag maakte president Chandrikapersad Santokhi bekend dat de grens via de lucht uitsluitend beperkt geopend is voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland. Dit personenverkeer is uitsluitend toegestaan voor repatrianten, essentieel personeel of in verband met spoedgevallen van persoonlijk aard. Vluchten naar het binnenland worden slechts ondernomen onder naleving van de geldende luchtvaartprotocollen. Verder stelde het staatshoofd het volgende. “Vanwege de toename aan besmettingen in Nederland is het personenverkeer met Nederland verder beperkt. Personenverkeer is uitsluitend toegestaan voor repatrianten, essentieel personeel of in verband met spoedgevallen van persoonlijk aard. In alle gevallen kan reizen uitsluitend nadat de desbetreffende persoon toestemming heeft verkregen van de bevoegde Surinaamse autoriteiten. Neemt u contact op met desbetreffende autoriteiten indien u wilt afreizen. De precieze voorschriften worden u meegedeeld na verkregen toestemming”, aldus president Santokhi, op zondag.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: