Ramadhin voorkomt escalatie bij Nationaal Nierdialyse Centrum

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gisteren een groot deel van de betalingsachterstanden bij het Nationaal Nierdialyse Centrum betaald. Dat zegt minister Amar Ramadhin. De regering had een betalingsachterstand van ruim 1 miljoen euro bij de leverancier van het centrum. “Vanaf oktober vorig jaar is er nooit betaald voor de diensten die zijn geleverd aan het centrum”, aldus de minister. Hij heeft alvast 600.000 euro betaald aan de leverancier, met dien verstande dat de resterende middelen van ruim 400.000 euro binnen korte tijd wordt uitbetaald. Maandagochtend hebben zowel medewerkers als cliënten van het nierdialyse centrum een protestactie uitgevoerd bij het ministerie. De nijpende situatie van het centrum vereiste onmiddellijke actie van de minister, die op het moment van de actie niet op zijn kabinet was. Bij aankomst is hij alsnog met het personeel en de cliënten gaan praten. “Nu we een deel van de betalingsachterstanden hebben kunnen inlopen, is de zorg niet meer in gevaar”, aldus de minister. De leverancier levert onder ander dialysaat en dialysepakketten aan het centrum, waar ruim 300 personen gedialyseerd worden. Zonder deze producten kan de groep niet gedialyseerd worden, met het gevolg dat er levensbedreigende situaties kunnen ontstaan. Om het structureel probleem bij het centrum op te lossen, installeert de minister vandaag een werkgroep die de zorg zal moeten reguleren.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: