Ex-president Venetiaan inleider discussieavond over juridische status grensgebied tussen Suriname en Guyana

De Nationale Partij Suriname (NPS) en het wetenschappelijk bureau JAPIN organiseren op vrijdag 30 oktober een discussieavond in Grun Dyari over de juridische status van het grensgebied tussen Suriname en Guyana. De inleiders van deze discussieavond zijn Ir. Derrick Ferrier en ex-president Ronald Venetiaan met panellid drs. Cor Pigot. Het JAPIN, het wetenschappelijk bureau van de NPS, zei eerder in een persverklaring dat zij deze vooruitgang in de samenwerking van beide landen van harte toejuicht, maar wil ernstig waarschuwen om niet lichtvaardig om te gaan met aspecten van de brug, die de grens tussen beide landen kunnen regarderen. Suriname heeft voor 221 jaren onafgebroken en consistent de gehele Corantijnrivier onder haar controle gehad. Deze discussieavond start om 17.30 uur.

error: Kopiëren mag niet!