Regering bespreekt situatie SLM met Raad van Commissarissen

‘Financiële situatie SLM ziet er niet rooskleurig uit’

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich vrijdag in het Kabinet van de President gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) in een ontmoeting met de Raad van Commissarissen bij de SLM. 

President-commissaris Rajen Pahladsingh zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname, dat de financiële situatie van het bedrijf momenteel er niet rooskleurig uitziet. Hij voegt er vervolgens gelijk aan toe, dat er wel mogelijkheden zijn om het bedrijf uit de rode cijfers te krijgen.

Hij zegt verder, dat de president goed is geïnformeerd over de SLM. Hij heeft zijn ondersteuning toegezegd aan een goed plan om de SLM op eigen benen te laten staan. Vrijdag werd al een deel van het plan gepresenteerd aan de regering. Pahladsingh zegt dat het finale plan over twee weken zal worden gepresenteerd aan de regering.

Op de vraag hoe het is om het bedrijf te managen, antwoordt de president-commissaris: ‘Het is niet eenvoudig. Het is heel moeilijk. Wij hebben heel veel crediteuren. De SLM is te redden als het personeel, directie, Raad van Commissarissen en de regering dezelfde kant opkijken en hard ons best doen. If we are willing to walk that extra mile dan zal het zeker lukken.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: