Politiek nu even geen prioriteit voor ‘Bordo’

“Mi dati e broko mi ede moro nanga mi gezondheid”

Voor de politicus, ondernemer en entertainer Joël Martinus, ook wel bekend onder de pseudoniemen ‘Mony Hond’, ‘The Caribbean Golden Boi’ en ‘Bordo’, komt op dit moment zijn gezondheid op de eerste plaats. Pas nadat hij hersteld is, zal hij kijken naar wat hij zal doen met het besluit van Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk om zijn eerder opgelegde schorsing als bestuurslid van de partij op te heffen. Martinus is om gezondheidsredenen afgelopen zondag op de Spoedeisende Hulp beland. “Ik moet als eerst kijken naar mijn gezondheid, dan pas ga ik kijken naar de schorsing. Natuurlijk ben ik blij met het bericht dat mijn straf voorbij is. Maar mi dati e broko mi ede moro nanga mi gezondheid”, benadrukt Martinus. Hij voegt eraan toe dat zijn partijvoorzitter Brunswijk, die momenteel ook vicepresident is van het land, hem gebeld heeft toen hij in het ziekenhuis lag. Dat was volgens hem precies twee maanden nadat het contact tussen de twee werd verbroken. Hierna vernam hij dat Brunswijk een mededeling over de opheffing van zijn schorsing had gedaan bij de opening van een Abop-centrum te Latour.

Nog in rustmoment; sociale ondersteuning gaat wel door

Martinus heeft kort na zijn schorsing in augustus publiekelijk via zijn Facebookpagina een rustmoment in acht genomen voor het politiek gebeuren in Suriname. Hij vroeg eenieder om hem niet te associëren met zaken aangaande politieke belangen of benoemingen van derden. Martinus stelt voor nu nog steeds daarachter te staan en daarom ondanks het besluit van Brunswijk, zelf nog niet besloten te hebben of hij weer de politiek in zal gaan. Hij en voorzitter Brunswijk hebben ook nog niet gesproken daarover. Daarnaast moet hij ook eerst met zijn gezin en familie praten. Echter politiek of geen politiek, de ondernemer belooft wel dat hij door zal gaan met zijn sociale projecten en het ondersteunen van minderdraagkrachtigen. Hij stelt dat uit zijn hart te doen, omdat hij zelf uit een arm gezin komt. “Na wang sport giem. Omdat mi kmopo fu wan poti famiri san no beng habi noti. Mi sab dat te wang sma tak dat eng no hab eng bung, a tranga gi eng en a no habi san fu nyang”, aldus Martinus, die recent nog enkele duizenden voedsel- en schoolpakketten heeft uitgedeeld.

Reden schorsing

Martinus en parlementariër Edward Belfort hadden in augustus veel kritiek geleverd op benoemingen en behoud van NDP’ers in raden van commissarissen. Het hoofdbestuur van besloot op 19 augustus daarom een tuchtmaatregel te treffen tegen Martinus en hem op non-actief te stellen.

FR

error: Kopiëren mag niet!