Minister van Volksgezondheid bekijkt laatste optie studenten Cuba

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, had donderdag een onderhoud met de vertegenwoordiger van een deel van de groep van 19 Surinaamse studenten, die momenteel onzeker zijn over de voortzetting van hun studie op Cuba. De kern van de zaak is de financiering van het vervolgtraject. Ramadhin geeft aan dat hij nog tot volgende week de tijd neemt voordat een finaal besluit wordt genomen. “De regering neemt dan een beslissing”, laat de minister weten. “Vandaag bij het gesprek is er nog een laatste optie op tafel gekomen die nu nog wordt bekeken”, vertelt de bewindsman. Ramadhin geeft aan daarover nog niets inhoudelijk te kunnen vertellen. Voor de studie van de studenten betaalt Suriname echter honderd procent, vertelt de minister. Deze beslissing is in de vorige regeerperiode genomen. “Er is geen enkele inbreng vanuit Cuba in deze overeenkomst. Het is geen beurs, het is een studiefinanciering. De overheid heeft er toen voor gekozen om de financiering honderd procent op zich te nemen, waarbij het totaalbedrag tussen de 2 tot 2.2 miljoen euro is voor de 19 studenten over de gehele periode”, aldus Ramadhin.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: