Meer aandacht voor illegale bezoekers

“Ik ben iemand die allerlei kleine dingen doet om de touwtjes aan elkaar te knopen. Ik ben niet de enige, maar er zijn veel meer die hun best doen om het te overleven”, zegt een hosselaar tegenover de krant. “Men zegt dat het meestal een criminele achtergrond heeft, maar het is helemaal niet zo. We proberen even hard te werken als iemand die een vaste baan heeft en soms harder zelfs.” Dat de hosselaars vaak genoeg als een probleem overkomen, is niet nieuw. In 2019 is er zelfs een unit voor agenten geplaatst nabij de VCB-bank om de situatie van de hosselaars onder controle te houden. “Ik vind het helemaal niet leuk. Wij hosselen en storen niemand, maar het lijkt alsof wij de stad ontsieren en dat is niet zo”, zegt de hosselaar. “Ik vond het heel erg in het begin dat de hosselaars niet echt meer voor de VCB-bank mogen hosselen, want daar kon je veel klanten krijgen. We berusten erin dat er voor veiligheid gezorgd wordt voor eenieder en het gemak van bezoekers, maar ik merk er niets echt van.”

“De mensen die de stad juist ontsieren en ook puin achterlaten, zitten nog steeds daar”, zegt een bezoeker. “Er wordt bijna niets gedaan om de illegale venters te verwijderen. Precies zo hoe er strak opgetreden wordt tegen de hosselaar, moet er ook strak opgetreden worden bij de illegale verkopers in de omgeving van het centrum. Je ziet ze overal en overal waar ze staan zie je troep”, benadrukt de bezoeker. “Laat het centrum een gebied zijn waar je vrij kan lopen en je inkopen kan doen en de markt de plek zijn waar je groente en andere benodigdheden koopt. Vooral nu is het gevaarlijk zo op elkaar te zijn. Zonder dat je wil, raak je besmet. Ondanks je veilig bent, kan je besmet raken door de illegale verkopers.

“Het opmeten van de temperatuur wordt niet in de gaten gehouden, ook niet het dragen van een mond- en neusbedekking. Gaat er dan pas strak opgetreden worden, als er besmettingen zijn”, vraagt een bezoeker zich af. “Dan is het veel te laat. Er wordt vaak hierover gesproken, maar toch zie je geen verandering. Een tijd geleden zag je nog beweging, dat er opgelet werd op de illegale verkopers, maar niet lang daarna zag je meer van hen over het hele centrum. Ik hoop dat er nu toch wat gedaan wordt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!