“Uiteindelijk kunnen wij niet stilzitten, het leven gaat door”

“Ik zit zonder werk en om nu een baan te vinden is heel moeilijk”, zegt Mariska. Zij werkte als dienstvrouw bij twee gezinnen en heeft vanwege Covid haar werk verloren. Tijdens een gesprek gaf Mariska aan dat het heel moeilijk is voor haar om schoonmaakwerk te vinden. “De meeste mensen geven aan nog geen vertrouwen te hebben om andere mensen toegang te geven in hun huis of dat zij zelf of een familielid het werk laten doen. De meeste vrienden van mij hebben geluk gehad om hun werk nog te behouden, maar voor mij is het heel anders afgelopen. Hoe ga ik nu verder? In een winkel staan is gevaarlijk en ik ga uiteindelijk mijn huishouding niet alleen kunnen draaien”, benadrukt Mariska.

Niet alleen voor Mariska is het moeilijk een werk te vinden, ook voor Nathan. Hij gaf tijdens een gesprek aan dat hij als tuinman ook zijn werk verloren heeft door de Covid-situatie. “Eenieder is voorzichtig en het gaat moeilijk om buitenstaanders te vertrouwen om werk te verrichten, vooral als er oudjes in huis zijn”, zegt Nathan. “Het werk kan voor mij wel anders ingedeeld worden. Men belt mij en kan ik in het vervolg een afspraak maken voor het schoonmaken. Ik doe mijn werk zonder in contact te komen met anderen. En de betaling kan gewoon achtergelaten worden op een plek waarover de klant en ik telefonisch afstemming hebben gepleegd. Alles kan gebeuren zonder elkaar te zien en goed af te stemmen. Dit kan voor veel mensen werken”, zegt Nathan. “Zo kan eenieder die erven schoonmaakt ook nog wat verdienen. Uiteindelijk kunnen wij niet stilzitten, het leven gaat door.”

TM

error: Kopiëren mag niet!