Soenderpersad Hanoeman: “Drie maanden regeerbeleid gekenmerkt door nepotisme en favoritisme”

Na jarenlange destructief regeringsbeleid vindt maatschappijkenner Soenderpersad Hanoeman dat de regering veel meer in huis heeft dan wat zij thans tonen. Het is ondertussen 3 maanden geleden dat de nieuwe regering geïnstalleerd werd. Tegenover Dagblad Suriname beweert Hanoeman dat in dit korte tijdsbestek nepotisme en favoritisme de boventoon voeren. Hij doelt op de vele functies van Melissa Santokhi. Zij houdt zich behalve met haar activiteiten als first lady ook bezig met de advocatuur, rvc Staatsolie, presidentiële commissie Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden en de Get Skilled Academy. In dit rijtje zou ook de functie van algemeen directeur van het kabinet van de president opgenomen worden, mits de hevige kritieken waren uitgebleven.

“Als nu een verkiezing zou komen, dan zou VHP zeker 10 zetels verliezen”, veronderstelt Hanoeman. Dit zegt hij niet omdat hij geen geloof meer heeft in de VHP. Integendeel, hij vindt dat deze partij veel goeds kan betekenen voor het land en volk wanneer de partij het pad van nepotisme en favoritisme verlaat. Hanoeman weet dat de regering met een zware uitdaging worstelt. VHP en Abop zijn een rijdende trein binnengestapt, maar ze dienen een andere koers te varen. “We hebben 10 jaren gehad om te weten wat we in ieder geval niet moeten doen. En dat moet bij de nieuwe regering de leidraad vormen”, aldus Hanoeman.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: