Werken en oppas doen

De scholen zijn een tijd terug al gestart. “De scholen zijn dit jaar heel anders ingedeeld vanwege de situatie. Daardoor zit mijn zoon niet elke dag op school. Op de dagen die hij thuis is, moet ik de oppas regelen zodat ik kan werken en dat gaat een beetje moeilijk”, zegt een burger. Zij gaf aan dat zij in een week soms 2 tot 3 keren moet uitrijden om haar zoon naar haar ouders te brengen voor de oppas. “Ik woon in het centrum en mijn ouders op Commewijne. Oppas bij een vreemde gaat nu iets moeilijker voor mij. De prijzen zijn verhoogd en je kan niet eenieder vertrouwen. In zo een situatie is nog steeds gevaar zolang je het huis uit gaat”, benadrukt de burger. “Dus een andere optie heb ik niet dan dat ik mijn kind voor mijn ouders achterlaat. Ik weet dat zij niet over straat gaan en dat zij ook geen bezoek ontvangen, dus het komt helemaal goed uit voor mij. Het enige wat ik moet doen in voor mijzelf zorgen en dat ik geen lichamelijk contact maak of in contact kom met anderen over straat en dat ik de maatregelen in acht blijf nemen om mijzelf, mijn kind en mijn ouders niet te besmetten”, aldus de burger.

Een andere burger geeft aan dat zij niemand heeft voor de oppas, maar dat zij het best vindt om op haar eigen kind te letten. “Ik ben niet de enige, er zijn veel meer mensen. Niet eenieder kan een oppas nu betalen”, zegt de burger. “Maar voor mij komt het gelukkig goed uit. Ik weet waarvan mijn kind houdt en vrije tijd heeft mijn kind ook vaak. Naast leuke tijden kan ik ook schoolwerk oefenen, vooral op de dagen dat er geen school is. Wat mij werk betreft, komt het goed uit, want ik werk van huis uit. Dat is aan de ene kant ook moeilijk om eerlijk te zijn, want om een klant de juiste instructies te geven of informatie moet je ook vaak genoeg naar kantoor bellen voor advies. Het neemt uiteindelijk veel energie en veel tijd, maar komt goed uit.” Bij mij kan ik nog van geluk spreken dat het goed uitkomt met mijn werk, maar niet eenieder heeft deze gelegenheid. “Ik hoop dat er een optie bedacht kan worden voor de ouders om het makkelijk en betaalbaar te maken. Investeren in onze jongeren is het belangrijkste. Zij moeten het land uiteindelijk verder opbouwen”, benadrukt de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: