DSB past US$ opnamelimiet aan, opname per week is US$ 150

Wie meer wilt opnemen, krijgt euro in plaats van US$

De rekeninghouders van De Surinaamsche Bank (DSB) zijn verontrust over de nieuwe maatregel van deze bank. Per 16 oktober heeft DSB haar US$ opnamelimiet aangepast; per week mogen klanten uit hun eigen USD-rekening slechts US$ 150 opnemen. Wie een hoger bedrag wilt opnemen, krijgt euro in plaats van US$. Volgens DSB is er sprake van een verminderde cashvoorraad in US$, waardoor het ongerief is ontstaan. De bank geeft aan dat het maximum op te nemen bedrag in euro ongelimiteerd is. Van deze mededeling springen de klanten geen gat in de lucht: wie US$ heeft toevertrouwd aan de bank wil ook US$ terug. De lokale banken kampen al met een vertrouwenscrisis en met de nieuwe maatregel is het hek van de dam.

error: Kopiëren mag niet!